Виктория Томова постигна една от най-престижните победи в своята кариера.

Дни преди началото на "Уимбълдън", където първата ни ракета за първи пет ще участва на турнира от Шлема директно в основната схема, тя победи световната №37 Шелби Роджърс.

Томова я победи след обрат с 6:4, 3:6, 2:6, в мач от втория кръг на турнира в Ийстбърн, Великобритания.

Първата ни ракета започна директно от втория кръг в ролята си на "щастлив губещ", на мястото на отказалата се втора поставена Онс Джебур. И Томова използва шанса си по перфектния начин, като повали световната №37, макар да бе тотален аутсайдер в мача.

Шелби Роджърс спечели безпроблемно с 6:4 първия сет срещу намиращата се на 117-а позиция в ранглистат Томова.

Българката обаче показа тенис от много високо ниво още с началото на втората част, когато проби и поведе с 3:0. Макар американката да върна пробива, с бърз рибрейк Вики Томова си върна аванса при 4:2, а след това спечели сета с 6:3.

В решителният трети сет Томова бе просто безгрешна. Още в откриващия гейм тя поведе с 40:0 при сервис на съперничката и успя да пробие с втория си брейкбол.

До края на сета тя така и не даде шанс на Роджърс да върне пробива, а с нов брейк на своята сметка тя поведе с 5:2, а след това затвори сета и мача с 6:2.

В следващия кръг Вики Томова ще срещне белгийката Кирстен Флипкенс, която само преди дни я победи в квалификациите с драматичен тайбрек в третия сет.