Ник Кирьос и Александър Зверев отказаха участие на турнира в Берлин, който започва тази вечер. Той е пред празни трибуни и засилени противоепидемични мерки, а голямата звезда в надпреварата остава Доминик Тийм. С огромен интерес се очакваше сблъсък на ексцентричния Ник с австриеца, както и с германеца Зверев - двама асове, с които Кирьос влезе в скандална размяна на реплики в последните дни в социалните мрежи.

Първата атака бе срещу Зверев, който се появи на парти със стотици хора около него, въпреки че дни по-рано бе част от турнира "Адриа Тур", където със зараза се оказаха Григор Димитров, Новак Джокович, Виктор Троицки и други.

В една от публикациите на Кирьос по адрес на германския му колега, той бе наречен дори "идиот".

Тийм, както и легендата Борис Бекер, бяха сред тези, които защитиха Зверев. Но си навлякоха гнева на Ник, който нарече бившия шампион от "Уимбълдън" с обидното "поничка", а за Доминик каза, че няма интелектуалното ниво да го коментира.

Размяната на солени реплики бе предпоставка да очакваме големи сблъсъци на корта в Берлин, където Тийм, Зверев и Кирьос бяха заявени за участие. Но двама от тримата се оттеглиха и шоуто пропада...

Освен световния №3, в афиша на турнира са още Яник Синер и Ян-Ленард Щруф.

"Тренирам интензивно, но засега смятам да не се включвам в турнири - обяви Зверев. - Изпробвахме нови неща с екипа ми, в който временно е и Давид Ферер, като нещата се получават.

Съжалявам, че пропускам Берлин, но към момента това е най-доброто решение в подготовката ми."

Кирьос дори не счете за нужно да обясни защо няма да играе в столицата на Германия. Още през миналата седмица той намекна, че в момента не смята да пътува изобщо извън Австралия.