Отборът на Финландия може да черпи допълнително вдъхновение за предстоящия мач с Белгия на Европейското първенство по футбол. Суоми се нуждаят от поне равенство, за да са сигурни в продължаването си напред, което изглежда тежка задача предвид класата на съперника.

Не така обаче бе през 2007-а, когато двата отбора се срещнаха на два пъти в евроквалификации за първенството година по-късно. Тогава в двата мача Финландия не загуби, но отзи на 6 юни 2007-а е по-запомнящ се по няколко причини.

Тогава в Хелзинки финландците победиха с 2:0 с помощта на ней кой да е, а една... сова.

В 19-ата минута английският рефер Марк Райли спря мача, защото пернатото животно се включи в действията на терена, а в последствие кацна на напречната греда на белгийския вратар Стийн Стийнен. Направи още една обиколка около игрището и кацна на финландската врата. Накрая все финалното си решение и се върна на белгийската.

Подобно нещо е невиждано за футболната игра и мачът бе спрян за седем минути, за да не се рискува здравето на красивото животно. След подновяването Финландия спечели с 2:0 след голове на Йонатан Йохансон и Алексей Еременко, а заради този мач играчите на домакините получиха прозвището "совите".

Именно Еременко се опитва да разгони първо птицата, която невъзмутимо отказва да напусне. След това играчът се превърна в герой за своите.

Историята със совата се разчу по целия свят и тя обра заглавията вместо самия успех на финландците. Новият символ на отбора получи името Буби

Сега скандинавците се надяват Буби отново да им донесе късмет за предстоящия мач с Белгия, който изглежда много по-труден от онзи тогава.