След действията на Кристиано Роналдо, който отмести двете бутилки "Кока Кола" по време на пресконференцията си, доста от неговите колеги започнаха да правят подобни неща.

Но не всички отместват бутилките, а всеки се опитва да е по-оригинален от предишния, като може би до края на Европейското ще видим още доста забавни моменти по време на пресконференциите.

След Роналдо, френскиат халф Пол Погба реши да отмести бутилката бира, защото е мюсюлманин и не употребява алкохол.

Той стана обект на присмех, защото на бирата пред него с големи букви бе изписано "0,0%", а именно, че тя не съдържа алкохол.

След това голмайсторът на Италия - Мануел Локатели, също отмести двете бутилки с газирани напитки пред себе си, вероятно и той да призове хората към по-здравословен начин на живот.

Тази практика стана нещо обичайно, като всеки ден от Европейското някой играч прави нещо подобно.

Може би шоуто открадна руският селекционер Станислав Черчесов. Излъчващият огромно спокойствие бивш вратар седна небрежно на стола си за пресконференции, взе двете бутилки "Кока Кола" пред него и по стар източноевропейски обичай, използва едната, за да отвори другата.

След това Черчесов сладко отпи голяма глътка от гаизраната напитка, преди да продължи разговора с медиите си.

Украинският голмайстор Андрий Ярмоленко пък седна на столчето, прегърна бутилките с кола и бира и заяви в шеговит стил, че няма проблем с тези напитки и чака спонсорите да му звъннат.

Оригиналност прояви шотландският капитан Анди Робертсън, който още при сядане си за пресконференция забеляза, че пред него няма нищо и с усмивка попита журналистите къде му е колата.

Вероятно до края на първенството ще видим още такива случки, но на този етап №1 със сигурност е Станислав Черчесов.