"Петлите" избраха да стартират подготовката си у нас с фитнес, а тренировките в "Арена Армеец" ще започнат от утре.

Другите два тима съперници на Владо Николов и компания – Египет и Пакистан пък ще кацнат утре.

Франция добре познава "Арена Армеец", след като миналата година не само се подготвя, но и игра с България в нея. В заключителната среща от приятелския турнир през лятото на 2011-та нашите волейболисти записаха категоричен успех с 3:0 гейма пред около 12 хиляди зрители. Европейският вицешампион от Турция`2009 тогава бе надигран от селекцията на Радо Стойчев с 25:20, 25:19 и 25:23 като подготовка за шампионата на Стария континент. Преди това през 2010-та родните национали бяха победени от тези на Филип Блен на Световното първенство в Италия.

"Петлите" идват с почти същия състав и след три победи в контроли над Чехия. В първия кръг пък на Световната лига Н`Гапе и компания взеха 2 победи от 3 мача, като паднаха от Италия с 1:3 гейма, а биха САЩ с 3:1 и Корея с 3:2.

Като основни играчи на Франция могат да се приемат Трефл, Рузие, Тониюти, Н`Гапе, Тюа, Льо Ру и либеро Екзига, но в тима му голяма роля имат още Моро, Пужол. Като резерви остават Дескур, Тий, Самика и второто либеро Гребеников. Треньорът Филип Блен пък вече 11 години е начело на "петлите".

Що се отнася до Египет – това е един от африканските отбори, който може да се похвали с три участия на Летни Олимпийски игри – 1984, 2000 и 2008-ма. В София "фараоните" ще пристигнат утре с три промени от състава, с който бяха на Световната Купа в края на 2011-та, но основните и по-познати волейболисти са в състава на Шериф Елшемерли.

Доста въпросителни остават около тима на Пакистан. Треньорът Хюсаин Мазхар Хасан е заявил доста млади волейболисти, чийто капитан е Ахмет Насеер, предаде Гонг.