Според специалиста, именно между двата отбора ще се решава кой ще се класира директно за Европейското първенство през следващата година.

"Направихме всичко възможно да бъдем в най-добра форма за квалификационния турнир", каза още треньорът.

Той бе категоричен, че отборът ще направи всичко възможно, за да го спечели. "Ние сме в група, която в никакъв случай не е лесна с оглед на участващите отбори" смята италианецът.

Той коментира още, че през това лято отборът е решил проблема с липсата на истински диагонал. "Елица Василева се жертва , не играе на своя пост, справя се успешно и това е решението с диагонала засега", коментира специалистът.

Абонданца призна, че в отбора има дребни здравословни проблеми, но изрази надежда, че до началото на квалификациите те ще се оправят.

Помощникът на италианеца Димо Тонев коментира, че подготовката на отбора е била съобразена така че той да е във върхова спортна форма точно за квалификациите.

Капитанът на отбора Страшимира Филипова, която пропусна трите контролни срещи на България срещу Холандия миналата седмица заради котузия, добави, че със сигурност ще участва в двубоите. Тя е на мнение, че най-сериозният съперник на България е Чехия.

"Загубихме от тях с 0:3 и това ни мотивира за първото място в групата", каза Филипова.

Състезателката изрази надежда, че залата ще се напълни поне на половина, за да подкрепя националките ни. Първият турнир от група F на евроквалификациите започва в петък и ще продължи до неделя. България е в една група с Латвия, Унгария и Чехия. Първата среща на националките ни е в петък от 18 часа срещу Латвия. Ден по-късно, също от 18 часа, България се изправя срещу Унгария, а в неделя от същия час българките срещат Чехия.

Вторият турнир в групата е следващата седмица от 13 до 15 септември в Унгария. Победителят в групата след двата турнира се класира директно за Европейското първенство. Класиралият се на второ място ще срещне в третия кръг на квалификациите вторият тим в група D, в която са Хърватия, Великобритания, Румъния и Португалия.

Срещите са през май следващата година при разменено гостуване, съобщи БТА.