Селекционерът на българския национален отбор Силвано Пранди е доволен от подготовката на "трикольорите" преди началото на мачовете от Лигата на нациите.

"От една седмица тренираме с отбора и мога да кажа, че виждам много старание и силно желание за изява във всички. Трябва да изчакаме още време за техническото състояние. Някои от момчетата започнаха подготовка преди две седмици. Техническите аспекти в нашата игра ще се видят по-късно. Трябва да успеем да достигнем добро ниво на физическо и техническо ниво на подготовка. От контролните срещи със Сърбия и в първия турнир от Лигата на нациите ще се види в какво състояние сме към момента.

Ако става дума за колебания, няма толкова много. Николай Николов има възпаление в дясното рамо и няма да го ползвам в първите два турнира от Лигата на нациите. Мартин Атанасов също ще пропусне първото ни гостуване", заяви италианският специалист по време на откритото занимание на "лъвовете" в тренировъчната зала "Арена Армеец".

Тодор Алексиев също отпадна от състава на България.

"Имах последен разговор с него и се убедих, че той не е достатъчно мотивиран. Пожелавам му успех в бъдещите му планове", каза още Пранди.

Контролните срещи на българския отбор със Сърбия са на 24 и 25 май в Белград.

На 27 май българите заминават за Аржентина, където е първият турнир от Лигата на нациите по волейбол. Съперници на "лъвовете" са домакините от Аржентина, Канада и Португалия.