Националният отбор на България за мъже под 20 години завърши със сребърните медали на Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия). Момчетата на селекционера Мартин Стоев отстъпиха на Италия с 0:3 (20:25, 21:25, 23:25) в големия финал на форума, който се игра в събота.

Президентът на БФВолейбол и член на Изпълкома на БОК Любо Ганев бе на летище София, за да посрещне медалистите.

"Доволен съм от момчетата, разбира се. Личи си, че при подрастващите работим правилно, с желание и ентусиазъм. Абсолютно всички от състезателите и треньорските щабове се влагат максимално в тренировъчния процес. Нормално е резултатите да дойдат", каза Ганев пред медиите на летището.

"Има доста момчета, които могат да отидат в мъжкия тим. Засега обаче трябва да се съсредоточат върху предстоящите изяви. Предстои Европейско първенство през септември. Живот и здраве за тази селекция ще има и Световно първенство догодина, за което сме заявили нашата кандидатура да бъдем домакини. Така че нека момчетата да си изиграят тези шампионати и да покажат на какво са способни. Със сигурност някои от тях, както и тези, които вече са попаднали, ще продължат в редиците на мъжкия национален отбор", коментира още президентът на БФВолейбол.

Капитанът на отбора Александър Николов заяви при посрещането, че очакванията са били високи, но смята, че са ги оправдали.

"Очаквахме да се върнем с медал. Ние от няколко години успяваме да постигаме едни добри успехи, така че очакванията бяха високи и смятам, че ги оправдахме. Малко не ни достигна за златото. Във финала може би не бяхме в най-добра кондиция и не изиграхме мача по най-правилния начин и може би това ни коства златото. Разбира се, тези моменти в края на геймовете са важни и не успяхме да ги използваме, но не смятам, че това е генерален проблем, а такъв, който се случва веднъж на няколко мача", коментира Алекс Николов.