С успеха каталунците събраха 46 точки и увеличиха аванса си на върха на 9 точки. Шампионът Реал Мадрид е трети с 33 точки.

Домакините имаха огромно превъзходство при владеенето на топката, но трудно създаваха положения пред вратата на гостите. В 31-ата минута Атлетико използва своя шанс и поведе в резултата. Радамел Фалкао беше изведен в ляво в пеналта от Диего Коста и технично прехвърли Виктор Валдес, реализирайки 17-ия си гол за сезона в Примера дивисион, предаде БТА.

Каталунците отвърнаха пет минути по-късно със страхотно попадение на Адриано Корея, който получи пас от Андрес Иниеста по дясното крило и с изключителен удар по диагонала от 25 метра прати топката в горния ъгъл на Тибо Куртоа. Натискът на Барса даде резултат в края на полувремето. След центриране на Шави Ернандес от корнер отляво и разбъркване в наказателното поле на столичани Хуанфран изчисти право към непокрития Серхио Бускетс, който от 6-7 метра стреля точно под гредата за 2:1.

В 57-ата минута домакините на практика решиха всичко с трети гол. Алексис Санчес подаде на Лионел Меси, който преодоля Хуанфран и направи 3:1. Меси отново се разписа в 88-ата минута. Той се възползва от грешка на Диего Годин в наказателното поле на Атлетико, отне топката на бранителя, измъкна се сам срещу Куртоа и копна над плонжа на вратаря, за да реализира 25-ия гол за сезона в Примера дивисион и общо 90-и за календарната година.

Меси става най-добре платеният футболист в света



szólj hozzá: Barcelona vs Atletico Madrid 4:1 GOALS HIGHLI