Това е втора победа за 25-годишния Фетел през този сезон в 4-ия старт от началото на сезона. Пилотът на Ред Бул доминираше в голяма част от състезанието, в което нямаше кой знае какви инциденти и от самото начало успя да се справи със стартиралия от първа позиция Нико Розберг.

Фетел завърши с аванс от 9.111 секунди пред финландеца Кими Райконен от Лотус, чийто съотборник Ромен Грожан (Франция). Успехът за днешния победител е 28-и в кариерата, а първите трима повториха подреждането от миналата година. Пол ди Реста от Форс Индия се нареди на 4-о място, а Люис Хамилтън от Мерцедес завърши 5-и.

Хамилтън взе това място една обиколка преди края, когато успя да изпревари Марк Уебър (Австралия). Серхио Перес от Мексико също се справи с Уебър и остана 6-и, а след австралиеца се наредиха Фернандо Алонсо, Нико Розберг и Дженсън Бътън, оформили топ 10. И докато трикратният шампион Фетел беше без конкуренция в голяма част от състезанието и логично завърши 1-и, то в долните етажи на класирането имаше сериозни съперничества.

Пилотите на Макларън Бътън и Перес се сбориха здраво за 5-ото място, а в една ситуация Бътън дори се оплака по радиото заради нерегламентирано отношение на съотборника му при опит да го изпревари. Следобедът в град Сакир беше белязан от протести на шиитската опозиция в малката монархия от персийския залив. Протестите вървят вече повече от година, но днес шиитите решиха да демонстрират, за да привлекат вниманието върху нуждата от демокрация и граждански права.

Розберг, който стартира от първа позиция днес, се опита да задържи колкото се може повече своето лидерство. Ветел, Алонсо и Ди Реста обаче бързо успяха да го избутат 4-и в първите 6 обиколки. Хамилтън пък загуби две позиции на старта и в един момент беше дори на 11-о място, като се наложи да вложи доста енергия и умения, за да се изкачи в местата, даващи точки. Така в генералното класиране за Световната купа Ветел води със 77 точки, като той спечели и Гран При на Малайзия в началото.

На 2-о място е Райконен, който изостава на 10, а Хамилтън се придвижи на 3-а позиция с 50. 4-и е Фернандо Алонсо с 47.