Австралиецът измина 70-те обиколки на пистата "Хунгароринг" за 1:53:05.058 часа и записа втора победа в кариерата си. Пилотът на Ред Бул използва предимството от гумите си на полумокрото трасе, като изпревари Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън, предаде БТА.

Испанецът Алонсо от отбора на Ферари успя да задържи втората позиция в крайното класиране и остана на 00:05.200 секунди след победителя, докато британският състезател на Мерцедес остана на трета позиция, на 00:05.800 секунди зад Рикардо.

Двигателят на болида на Хамилтън се запали по време на квалификацията в събота и пилотът стартира от 21-ото място днес. Лидерът в генералното класиране Нико Розберг остана на четвърта позиция в подреждането, докато пети е бразилецът Фелипе Маса, завършвайки пред Кими Райкьонен.

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Ред Бул) е на седмата позиция в крайното класиране в неделя. Розберг стартира от първа позиция на "Хунгароринг", а Хамилтън се изкачи на 13-о място до осмата обиколка. Малко след това се наложи влизане на кола за сигурност заради катастрофа на Маркус Ериксон (Макларън).

Рикардо и Хамилтън бързо спряха в боксовете, докато Фетел, Алонсо и Розберг изчакаха да мине следващата обиколка. На 24-ата обиколка колата по сигурността отново се появи на пистата, защото Серхио Перес също катастрофира.

Фернандо Алонсо поведе при подновяване на състезанието за Голямата награда на Унгария, а в 33-ата обиколка Себастиан Фетел почти се блъсна на същото място като Перес. Нико Розберг пък имаше неуспешно спиране в боксовете, като излезе на 13-ата позиция.

Даниел Рикардо поведе в 39-ата обиколка в Унгария, когато Алонсо и Хамилтън направиха своите влизания в пита. Австралиецът за последно се прибра в бокса в 55-ата обиколка, след което се възползва от предимството на гумите си.

Рикардо отново излезе начело в класирането четири обиколки преди края, за да спечели запомнящата се победа. В генералното класиране продължава да води Нико Розберг с 202 точки, пред Хамилтън със 191 точки.

На трета позиция е Даниел Рикардо със 131 точки. При отборите води убедително Мерцедес с 393 точки. Ред Бул е с 219 точки на второ място.