Така столичани записаха четвърти пореден официален мач без победа и са сериозно заплашени от ранна елиминация. "Монтана", който на 1/16-финалите отстрани ЦСКА с 2:1 след продължения, игра по-добре през цялата среща, предаде БТА.

Домакините можеха да открият още в 15-ата минута, но удар на Янко Ангелов от 25 метра срещна напречната греда. "Левски" пропусна най-чистото си положение в 24-ата минута, когато Мирослав Иванов не успя да нацели вратата от границата на малкото наказателно поле след пас по тревата на Наджиб Амари от ляво.

"Монтана" поведе три минути преди почивката. Иван Минчев отне топката от Радослав Цонев в половината на "Левски", напредна в ляво и с пас по тревата намери непокрития Сергей Георгиев, който от 7-8 метра прати топката в мрежата на Кристиян Наумовски за 1:0 за "Монтана".

Именно Георгиев беше герой срещу ЦСКА с победното си попадение в края на първото продължение. След почивката "Левски" продължи да действа инертно, а в 57-ата минута домакините заслужено стигнаха до втори гол. Гостите отново загубиха топката пред наказателното си поле, Ерик Почански намери Иван Минчев, който навлезе в ляво в пеналта, а при опита си да центрира прехвърли вратаря Наумовски, топката се удари в далечната греда и влезе в мрежата на столичани за 2:0.

До края столичани така и не успяха да застрашат вратата на Ивайло Василев, а Монтана на няколко пъти беше близо до трето попадeние при опасните си контраатаки.