Разградчани останаха с 10 души на терена в началото на второто полувреме след втори жълт картон на Жуниор Кишада, но точно тогава заиграха по-силно и при числено неравенство Козмин Моци успя да вкара ключовия втори гол за шампионите, предаде БТА.

На "Лудогорец Арена" "Литекс" поведе в резултата в 19-а минута с гол на норвежеца Бьорн Йонсен. Нападателят засече с глава центриране на Румен Руменов и прати топката в мрежата. Попадението е първо за норвежкия таран в "А" група. Домакините владееха инициативата и атакуваха масирано, но направиха фрапантни пропуски.

В 30-а минута Жуниор Кишада нацели напречната греда, а при добавката Светослав Дяков с глава не намери рамката на вратата. Логичното се случи в 38-а минута, след като Марселиньо технично копна топката зад защитата на "Литекс" и изведе Кишада, който с удар покрай вратаря изравни - 1:1.

След почивката "Лудогорец" продължи да търси гола. Веднага след подновянате на играта Върджил Мисиджан не уцели вратата от чиста позиция. Голмайсторът за "Лудогорец" Жуниор Кишада си изкара два бързи жълти картона и в 56-а минута пое преждевременно към с съблекалните.

Макар и в намален състав, разградчани продължиха да диктуват събитията на терена и численото неравенство не се забелязваше. Натискът на "Лудогорец" даде резултат в 76-а минута. Кайсара центрира от фаул от дясно, а непокритият Козмин Моци с глава не остави шансове на Баривиейра - 2:1 за "Лудогорец".

В 82-а минута реферът Ивайло Стоянов изравни числено двата отбора, след като показа втори жълт картон и на Румен Руменов от "Литекс".

В добавеното време влезлият като резерва Даниел Абало оформи крайното 3:1 за Лудогорец.