Гостите взеха аванс от два гола до почивката чрез Върджил Висиджан и Марселиньо, но през второто полувреме домакините стигнаха до обрат с попадения на Пауло Регула и хеттрик на Бьорн Йонсен.

Футболистите на "Литекс" направиха шпалир на шампионите при излизането им на терена на Градския стадион в Ловеч преди началото на мача. Още в 6-та минута гостите поведоха в резултата. След центриране на Даниел Абало в наказателното поле на "Литекс" Страхил Попов не се намеси по най-добрия начин. Кишада изпрати топката в напречната греда, а при добавката Върджил Мисиджан откри резултата в полза на "Лудогорец".

Ловчалии можеха да изравнят в 20-та минута, но Чворович спаси удара на Васил Божиков с глава. Върджил Мисиджан само за две минути пропиля две отлични възможности да увеличи преднината на "Лудогорец".

Холандецът първо беше изведен сам срещу Баривиейра, но стреля над гредата. Малко по-късно Мисиджан получи пас от Кишада, но от няколко метра стреля в аут. В 38-та минута Бьорн Йонсен преодоля двама бранители на гостите в наказелното поле на "Лудогорец", но от ъгъла на вратарското поле би покрай гредата. В 45-та минута Марселиньо бе намерен в наказателното поле, пое топката и със силен удар я изпрати във вратата на "Литекс" за 0:2.

В 48-та минута реферът Георги Йорданов отсъди дузпа за "Литекс" за нарушение на Георги Терзиев срещу Бьорн Йонсен. Пауло Регула я реализира и намали на 1:2. В 65-та минута след центриране на Регула от пряк свободен удар Бьорн Йонсен с грава изравни. Четири минути по-късно норвежецът изведе "Литекс" напред в резултата. Руменов стреля от далече, Чворович изпусна топката, а притичалият Йонсен я вкара за 3:2. В 90-ата минута Бьорн Йонсен вкара третия си гол в мача за крайното 4:2, засичайки остро центриране на Страхил Попов, съобщи БТА.

Вижте класирането и програмата в "А" група