Сръбският специалист, който спечели КЕШ със "звездашите" през 1991 година, бе категоричен, че няма как тимът от Разград да бъде определян като фаворит.

"Какво мога да кажа за клуб, който вече пет години подред е шампион на България и купува играчи за по два милиона eвро? Някои от футболистите им взимат по 70 хиляди евро на месец. Целта им е да са шампиони и да постигат успехи в Европа. "Лудогорец" е наистина добър отбор. В тима има бързи и технични играчи", заяви Петрович за сръбското издание "Спортски Журнал", цитиран от Фокус.

Според Петрович най-опасните футболисти на "Лудогорец" са Джоди Лукоки, Джонатан Кафу и Натанаел.

"Лукоки е много добър футболист, Кафу е много опасен, също както и Натанаел. Те играят в схема 4-2-3-1 и тази година подсилиха защитата си. За украинеца Пластун бяха платени 500 хиляди евро и ще видим какво може, засега знам само, че е висок", допълни наставникът на "сините".

Люпко Петрович бе категоричен, че "Цървена звезда" има шансове дори и да играе срещу "Барселона".

"Звезда има шанс дори и да играе срещу "Барселона". Хубавото е, че първият мач е в България. Със сигурност на "звездашите" няма да им е лесно, въпреки че спечелиха титлата през миналия сезон. "Лудогорец" не може да бъде фаворит срещу европейския и световен клубен шампион. "Звезда" не може да бъде аутсайдер срещу никого", каза още Петрович.

Срещата между двата отбора е тази вечер от 21:00 часа българско време, а арена на битката ще бъде градският стадион в Разград.