Испанското издание "Ас" съобщава, че толкова заявки са получили баварците за билети за предстоящия на 12 април сблъсък. Естествено от клуба няма да могат да удовлетворят всички.

Причината не е само, че стадионът в Мюнхен побира 75 021 зрители. Част от местата за предстоящия сблъсък отдавна са заети от притежатели на абонаментни карти за двубоите от Шампионската лига. Те са около 35 000.

3 779 билета пък са предвидени за организираната агитка на "Реал Мадрид". Така в свободна продажба ще бъдат пуснати не повече от 30 000 билета за мача, което ще остави голям брой от заявките неизпълнени. От клуба са наясно с това и вече са спрели да приемат искания за ценните хартийки.

Двата клуба са се срещали 22 пъти в европейските клубни турнири, като мадридчани имат 9 победи, а баварците 11. За последно "Реал" и "Байерн" се изправиха един срещу друг на полуфинал в Шампионската лига през сезон 2014/2015. Тогава краен победител от сблъсъка излезе "кралския клуб" с общ резултат от двете срещи 5:0. На финала "белите" победиха "Атлетико" Мадрид и спечелиха трофея.