Нашите момичета бяха по-добри в първия гейм и в началото на следващите три. За съжаление те се притесниха в края и спряха да играят в петия гейм.

Първият гейм беше относително равностоен до 12-11, когато нашите направиха три последователни точки. Но във втората част словенките засилиха блока и българките практически не можеха да направят свястна атака. Паскова беше хващана на блок, докато Гергана Димитрова не можеше да уцели полето. След 30 минути игра резултатът беше изравнен след 8-15. Смяната на разпределителките не доведе до нищо.

Третият гейм вървеше отлично до 9-6. Дори три от точките на словенките бяха от сгрешени наши начални удари. Тогава заработи словенския блок, а и Данчева и Димитрова на два пъти не намериха полето и вместо да водим изоставахме с 1-2 гейма. При блокадите резултатът беше катастрофален 2-8.

Ключовата четвърта част се разви по подобие на третата. Българките водеха и диктуваха играта до 11-9 и се уплашиха. Тук все пак имаше драми с обрати, защото нашите поведоха с 16-15, но после не можаха да посрещнат два начални удара и след час и половина игра словенките бяха на гейм от победата.

С оглед на играта мачът беше равностоен с леко предимство на българките. Но в края на геймовете и в петия на терена имаше само един отбор - този на Словения.