"Лудогорец" - "Истанбул ББ" 1:2

Край на мача. "Истанбул" печели с 2:1 в Разград и се връща в уравнението за класиране напред в Лига Европа. 

В същото време "Брага" довършва "Хофенхайм" с трети гол - 3:1 в добавеното време. Това е и най-добрата новина за "Лудогорец" на вечерта. Португалците са с 10 точки, българският шампион е с 8, турците имат пет, а "Хофенхайм" отпада с четири.

90 мин: "Лудогорец" трябва да тръгне в търсене на задължителен гол. И в търсенето му, домакините са се открили тотално. Две златни положения за "Истанбул" и Ренан отново е герой със спасявания. По чудо българският шампион още е в играта.
Четири минути добавено време.

85 мин: "Лудогорец" е в масирана атака, но центриранията не затрудняват особено гостите. Сисиньо пробива два пъти опасно, но липсва удар. Опасен пряк свободен удар недалеч от аутлинията и почти на границата на наказателното поле, опит за заучено изпълнение, но Кешерю стреля леко.

Нова промяна в ситуацията - "Брага" отново води. 2:1 за португалците с гол на Франсержо. Добра новина за "Лудогорец".

79 мин:
Отговорът на "Истанбул" е убийствен - двойно спасяване на Ренан запазва резултата само 1:2, като ударите са отблизо и голът изглежда сигурен. Този път късметът е с домакините, както бе с гостите по-рано в това полувреме.

Голът за "Лудогорец" вече става задължителен
, защото "Хофенхайм" изравнява в Брага. Марк Ут вкарва. Това значи, че групата съвсем се обърква преди последните мачове, ако резултатите се запазят.

75 мин: Много тежки минути за гостите.
Две страхотни спасявания на вратаря на гостите Гюнок. Първо Игор Пластун стреля много силно и точно в долния ъгъл на вратата, но стражът на турците някак спасява и вади топката в корнер. "Лудогорец" тотално владее нещата, вдигна оборотит и търси изравняване. Вандерсон получава нова възможност отблизо, след като турците са в пълна паника и бъркат в собственото си наказателно поле. И пак вратарят спасява!

69 мин: Пропуск на Вандерсон, втори голям в мача. Атаката н "Лудогорец" е светкавична, пасът извежда бразилеца отляво, той финтира бранител и стреля, но встрани от гредата.
Секунди по-късно - удар на Горалски и Анисе едва не отклонява топката във вратата. Това е друг мач, пред вратата на гостите е напечено.

65 мин: ГОЛ ЗА "ЛУДОГОРЕЦ".
Марселиньо връща домакините в мача, след като Вандерсон центрира и бразилецът скача необезпокояван и праща точен удар в мрежата с глава. Сякаш от нищото, "Лудогорец" се събужда.

60 мин: "Лудогорец" стига до създаване на хаос в наказателното поле на гостите, а Кешерю има възможност да стреля, но не уцелва топката от въздуха. Като цяло няма големи опасности след пропуска на Вандерсон, турците се справят с лекота до момента в отбрана.

56 мин:
Гостите владеят положението. Няма и натиск от "Лудогорец". Пропускът на Вандерсон можеше да даде друг ход на играта, но... Отново по-подредени са атаките на "Истанбул".

Добрата новина за "Лудогорец" е, че в Португалия "Брага" продължава да води с 1:0 срещу "Хофенхайм".
При този развой германците са извън играта за класиране, а гостуването на българския шампион на този тим в последния рунд на 7 декември ще е чувствително по-приемливо като стартова позиция.

47 мин: Ужасен пропуск на Вандерсон! Невероятно е, че резултатът не е намален. Клаудио Кешерю, появил се като резерва, догонва топката на аутлинията и я връща по страхотен начин пред вратата и не се вижда начин Вандерсон да пропусне от 3 метра. Но той някак го прави, пращайки топката встрани от вратата.

Начало на второто полувреме.

Край на първото полувреме. И по-добре, от гледна точка на "Лудогорец". Не е полувреме, което някой в Разград ще иска да си спомня.

43 мин: Не стигат другите проблеми, ами и Марселиньо се държи за крака - нищо чудно да има някакво разтежение. Точно бразилският капитан на "Лудогорец" обаче организира комбинация и Анисе стреля остро от 25 метра. Вратарят спасява.
Жълт картон за Марселиньо за нарушение в центъра, първи в мача. 

37 мин: Първа опасност пред вратата на гостите. Топката не е изчистена добре и Марселиньо стреля от въздуха от дъгата на наказателното поле. На сантиметри встрани.

34 мин:
Нищо не се получава за "Лудогорец", който е и в тотален шок от двата допуснати гола. Гостите владеят положението, без да търсят атака и трети гол. Усещането е обаче, че контролът върху мача на "Истанбул" е пълен.

28 мин: ГОЛ ЗА "ИСТАНБУЛ ББ".
Нещата стават още по-сложни, но нищо от случващото се не е нелогично. С лекота Карим Фрай отново влиза отляво, преодолява Сисиньо без проблеми и стреля по диагонала. Рикошет отклонява топката леко, тя отива в ъгъла на вратата, Ренан няма шанс. 0:2. 

20 мин: ГОЛ ЗА "ИСТАНБУЛ ББ".
Гостите откриват резултата, като Карим Фрай се измъква отляво и центрира остра топка, а Един Вишча разстрелва Ренан отблизо. Капитанът на турците дава аванс на гостите точно, когато изглеждаше, че "Лудогорец" е изравнил играта.

19 мин: Топката е във вратата на "Истанбул ББ", но Козмин Моци е в очевидна засада и попадението е отменено. Никакви спорове за отсъждането.

16 мин: Играта е нервна и грешките са доста. Планът на Херо е ясен - търсене на отнета топка и бърза контраатака, но без риск с масирани нападения.

12 мин: Невероятно положение за гостите. Йердинч е абсолютно сам, на 6-7 метра от вратата, но с глава стреля леко и Ренан дос Сантос спасява. Късмет за "Лудогорец".

9 мин: Първа остра атака на "Лудогорец", но центрирането отдясно е в ръцете на вратаря на гостите. Мевлут Йердинч стреля отдалеч за "Истанбул ББ", високо над вратата.

Добрата новина за "Лудогорец" е от Португалия - "Брага" вече води с 1:0 срещу "Хофенхайм" с гол на Марсело Гойано. Поражение вади германците от всякакви сметки за продължаване.

3 мин: Гостите тръгват по-смело в атака. Съвсем оправдано, защото на турците им трябва само победа днес, за да останат в играта. Нищо опасно пред двете врати.

Начало на първото полувреме


Съставите:
"Лудогорец"
Ренан, Сисиньо, Моци, Натанаел, Пластун, Горалски, Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Лукоки.
 
"Истанбул ББ":
Гюнок, Атама, Епуреану, Вишча, Каведжъ, Наполеони, Ердинч, Фрай, Ердем, Кайсара, Инлер.
 
Шампионът на България се нуждае от победа, за да е сигурен за мястото си в елиминациите на турнира кръг преди края. "Лудогорец" води с 8 т., "Брага" има 7, "Хофенхайм" е с 4, а "Истанбул ББ" има две - това е ситуацията преди мачовете тази вечер.

Ето и вариантите, при които отборът от Разград ще се класира или ще остане в играта до последния мач.

Гледайте мача тук.