Допинг скандалът с Шарапова - отмъщение на САЩ?

7 декември 2017 Редактор: Николай Петров
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Мария Шарапова
Собственикът на компанията-производител на мелдронат Киров Липмант сподели конспиративна теория за наказанието на Мария Шарапова.

Руската тенисистка не беше допускана до турнири в продължение на 15 месеца заради употребата на въпросната забранена субстанция.
 
Киров Липман, който беше и президент на Латвийската хокейна федерация смята, че САЩ стои зад наказанието на бившата приятелка на Григор Димитров.
 
Според него американците са й били ядосани, че не ги е представлявала на Олимпиадата.
 
"Стана ясно, че Мария е приемала мелдоний, който е основната съставка на милдроната. Всичко е ясно. Тя беше дала съгласие да представлява САЩ на Олимпиадата и дори получи гражданство. В последствие обаче се отметна и игра за Русия. Американците се ядосаха и й отмъстиха.", сподели латвиецът. 
 
Шарапова се завърна на корта през септември, когато взе участие на "US Open" и игра осминафинал. Месец по-късно спечели първата си титла след наказанието и то без загубен сет - турнирът в Тянжин.
 
 
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?