Легендарният център на Детройт и Милуоки Боб Ланиър е починал на 73-годишна възраст след кратко боледуване. 208-сантиметровият баскетболист бе един от най-добрите играчи в НБА през 70-те години и бе член на Залата на славата.

За последно осемкратният участник в Мача на звездите изпълняваше ролята на глобален посланик на НБА.

Ланиър има 14 сезона с екипите на Пистънс и Бъкс, в които записва средно по 20.1 точки и 10.1 борби като индивидуални показатели. И до днес е №3 за всички времена в историята на Детройт както по отбелязани точки, така и по овладени борби.

Ланиър бе член и на колежанската баскетболна Зала на славата. Милуоки извади от употреба №16 в негова чест веднага след края на кариерата му през 1984 година, макар да бе изиграл само четири сезона и половина за клуба, докато Детройт, където игра цяло десетилетие, му оказа тази чест чак през 1993 година.

Междувременно и двата плейофни мача тази нощ завършиха с разгромни победи за домакините. Маями разби Филаделфия със 120:85, за да поведе с 3-2, като това стана факт след 23 точки, 9 борби и 6 асистенции на Джими Бътлър, както и 19 точки на Макс Стръс. Джоел Ембийд със 17 бе най-добър за Сиксърс. 

Финикс пък се разправи със 110:80 с Далас благодарение на 28 точки на Девин Букър и 20 на ДеАндре Ейтън. Лука Дончич вкара 28 за Маверикс.