Президентът на баскетболната ни федерация Георги Глушков е поредният гост в SportCast с Деян и Иван. Единственият за момента българин, играл в НБА (сезон 1985/1986 във Финикс Сънс), говори по редица интригуващи теми, като нямаше как да бъде пропусната и тази с огромния скандал около Тити Папазов, който заяви в друг подкаст, че преди близо три десетилетия е обръснал главата на вече бившето си гадже, защото е имала отношения с един от най-добрите му приятели.

Преди няколко дни федерацията излезе с позиция, че осъжда категорично думите и действията на Папазов, а пред Dir.bg Глушков призна, че няма сила да изгледа или да изслуша видеото с Тити, но просто не е имало как да не разбере за случката.

"Не искам да го чувам, но трябваше да го прочета. И да го чуя от 10 човека. Все още нямам смелостта да го чуя, защото е неприятно. Не съм говорил с Папазов по този въпрос. Какво да му кажа, какво да му кажа точно? Моята реакция щеше да бъде същата, може би също пак закъсняла. Нашите административни актове са такива, че имаме 30 дни давност от събитието или от научаване за събитието. От административна гледна точка няма какво да направим", заяви искрено Глушков.

"Той има медийна популярност, доста голяма. Както казахте, като отидем на Витошка - хората го познават повече от мен, въпреки че съм два метра. Така че това, което той получава като реакция от хората, е доста по-значимо наказание за него, отколкото една административна мярка", добави още легендата.

В откъса от предстоящия епизод на SportCast може да видите цялата дискусия с Георги Глушков по така наболялата вече тема.

В целия епизод, който пък ще излезе онлайн съвсем скоро, ще може да чуете мнението му по редица интересни въпроси, разбира се, свързани с баскетболната игра, неговата кариера, дните му в НБА, преминаването на Александър Везенков, който през есента ще дебютира в Сакраменто Кингс, както и невероятна история за детството на Коби Брайънт в Италия.

Глушков се засича с Брайънт-старши по време на дните им на баскетболисти на Апенините.