Лука Дончич направи нов великолепен мач за Далас и във втората среща от финалната серия на Запад в НБА, но не успя да вдигне отбора до необходимото ниво за победа в залата на Голдън Стейт.

Домакините спечелиха със 126:117, въпреки че изоставаха с 14 точки на полувремето (58:72). Разликата стигна до 19 точки в началото на третата четвърт, но после обратът започна.

Дончич ръководеше умело Мавърикс с 42 точки, 5 борби и 8 асистенции. Джейлън Брунсън добави 31 т., Реджи Бълък наниза 21... Но насреща бе опитната бригада на Стеф Къри, а да спечелиш плейофен мач срещу този противник в неговата зала не е лесно.

Къри отвърна на огъня от Словения с 32 т., 8 борби и 5 асистенции. 23 точки наниза Джордан Пуул, 21 вкара Кевон Луни, Андрю Уигинс помогна с 16, а Клей Томпсън - с 15.

Лидерът Стеф просто отказа съперника с 6 тройки, след поредната от които показа с жест с двете длани до лицето си към скамейката на Далас: "Лека нощ, време е да си лягате".

"Знаехме, че те няма да се откажат, имат дух и характер, изграден в последните сезони в плейофните мачове", клатеше глава Лука.

Словенецът е играл с вирусно заболяване в мач №1 онзи ден, съобщиха от тима му. И тази нощ не е бил напълно възстановен, но можем само да си представим как ще играе, когато е в пълна кондиция.

На Запад Голдън Стейт води с 2-0 и финалната серия се мести за два двубоя в Далас. На Изток Бостън приема следващите две срещи с Маями при 1-1.