Собственикът и треньор на баскетболния “Левски” Тити Папазов оприличи изхвърлянето на шампионите от полуфиналната серия в първенството с Балкан като “подигравка и унижение”. Папазов, както винаги, бе прекалено словоохотлив и започна с изказвания по темата, но после се впусна в машината на времето, прескачайки на кой от кой по-различни други въпроси. 

След повече от час говорене, Папазов най-сетне призна, че ще се кандидатира за президент на федерацията, ако бъде подкрепен от другите клубове от НБЛ.

Ето и най-същественото от изказването му досега:

“Дадена изключително арогантна постъпка на хората от федерацията се превръща в катализатор за промяна. Мен нищо няма да ме спре. Войната в Украйна едва ли може да повлияе с нещо на българския баскетбол. Днес е денят на спасението на българския баскетбол

Това е подигравка, това е унижение. Каквото и да се случва, накрая винаги аз съм отстъпвал. От снощи се разби поредния мит в българския баскетбол. Трябваше да минат много години, за да се докаже, че българския баскетбол не се командва от Тити Папазов, а се командва от Елеонора Рангелова. 

Mиналата година, когато още бяхме зависими от Лукойл, имаше четиримесечно забавяне на заплатите. Казах на играчите - “Аз съм един от вас и ще отида да направя това, което вие поискате и решите”. Оттук нататък единствената ми мотивация е да оправдая и да отстоявам позицията на моя отбор. А тя е категорична - битка с неправдата. Сaмо искам да ви кажа, че под сериозен натиск от страна на г-н Везенков и на г-н Пепи Георгиев, за които сме супер предизвикателство, имаше изискване да заплатим 30 000 лева еднократно, за да можем да картотекираме. Защо не бяха толкова взискателни и искащи, когато спонсор на БК Левски беше голямата компания Лукойл? Ние сме шампиони по морал. Какво да направя, че съм толкова по-добър от останалите? Единственият шанс да не осъдя федерацията е това, че имаме многомилионен договор, който е зависим от нашето класиране и участието ни в Шампионската лига."

Ексцентричният треньор разказа, че всъщност сигналът, че Йордан Минчев играе в третия мач от серията, е дошъл от жена, която е секретарка във федерацията.

Капитанът на "сините" Асен Великов също присъства на пресконференцията, заявявайки, че не знае дали той и съотборниците му ще играят в серията за третото място. Ето и какво каза Великов:

"Тук съм от името на отбора, за да изразя нашето разочарование. Разбрахме малко преди да излезе по медиите. Почувствахме се ограбени. На няколко срещи сме от финал и се взима едно решение, в което не намираме никаква логика и смисъл. Ясно е, че има пропуски от страна на клуба, но защо се взима сега това решение? Къде бяха след мач №1, за да ни кажат, че сме допуснали грешка? Къде бяха след мач №2? И къде бяха след мач №3? А трябваше да минат часове и по-малко от 24 часа преди мач №4 да ни съобщят, че няма да имаме тази възможност да играем. Болката е голяма при нас, това трябва да се реши на терена, а не така."