Френският гард Тони Паркър ще премине в отбора на "Шарлът Хорнетс", след като се съгласи да подпише двугодишен договор на обща стойност 10 милиона долара.

36-годишният Паркър взе изненадващото решение след цели 17 сезона с екипа на "Сан Антонио", в които се превърна в лидер на клуба по асистенции в историята и вторият играч с най-много мачове за "шпорите" след Тим Дънкан.

"Решението бе трудно и много емоционално за мен, но трябва да продължа", заяви Паркър пред ЕСПН. В "Шарлът" Паркър ще се събере с близкия си приятел и сънародник Никола Батум. Раздялата с Паркър, за която ръководството на "Сан Антонио" и старши треньорът Грег Попович не са знаели до последния момент, не бе единственият удар за вечерта.

Крилото Кайл Андерсон се съгласи да подпише договор с отбора на "Мемфис Гризлис", като контрактът е за 4 години и на обща стойност 37,2 милиона долара. 24-годишният Андерсон е ограничен свободен агент, което ще рече, че Сан Антонио има 48 часа, в които да предостави на играча същата оферта, каквато му даде и "Мемфис". Ако "шпорите" не извадят сумата в рамките на следващите два дни, преминаването на Андерсон в "Мемфис" ще бъде финализирано.