Александър Везенков постави четири лични рекорда при победата на Олимпиакос срещу АЛБА в Берлин с 84:80 и бе избран за “Най-полезен играч” на кръга в най-силния баскетболен турнир в Европа - Евролигата. Българският национал печели отличието за първи път, макар да играе шестия си сезон в надпреварата и трети с гърците, след като преди това записа три с Барселона. 

Везенков постигна най-добрите представяния в кариерата си досега в четири статистически категории - точки с 31, вкарани тройки с 6 от 7, борби в защита с 8 и коефициент на ефективност с 41. Досегашното му най-добро постижение бе 26 пункта, а с тези 41 остана само на един от най-доброто представяне в историята на Олимпиакос.

Крилото завърши с 31 точки, 10 борби, 2 отнети топки, 1 чадър, а освен това бе фаулиран 5 пъти от съперниковите играчи. Втори след Везенков тази седмица остава Ян Весели от Фенербахче с коефицент 32, следван от Уолтър Тавареш от Реал с 31, Уил Клайбърн от ЦСКА с 30, както и Джордан Лойд от Цървена звезда, също с 30. 

Саша е и най-добрият реализатор в Евролигата тази седмица със своите 31 точки.