Всички искат да бъдат в Лос Анджелис Лейкърс и да играят или работят с ЛеБрон Джеймс. Включително и Гилбърт Аринас. Някогашната звезда на Вашингтон бе убийствен реализатор в дните си на терена, а сега се е захванал с треньорство, като макар да няма особено голям опит, предлож на шампионите на НБА да го вземат в редиците си. При това напълно безплатно!

Трикратният участник в Мача на звездите дори призна, че е звънял на ЛеБрон и го е попитал дали може да му помогне да стане част от треньорския щаб на Лейкърс. 

“Истина е. Обадих се на ЛеБрон и му казах, че искам да работя в Ел Ей. Безплатно. Дори нещо като стажант. Стажант в треньорството. Имам какво да дам и искам да се уча на занаят”, заяви Аринас, който имаше вражда с ЛеБрон по време на плейофите през 2006 и 2008 година, но изглежда двамата са оставили това в миналото.

 

 

38-годишният Аринас се отказа от професионалния баскетбол през 2013 година, а най-добрите му сезони бяха във Вашингтон, където игра между 2003 и 2010 година. За цялата си кариера в НБА има общо 552 мача, в които е отбелязвал средно по 20.7 точки и е играл още за Голдън Стейт, Орландо и Мемфис.