Договорката за боксовото супершоу между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, което трябва да включва два мача за общо около 300 милиона евро през 2021 г., изглежда е пред провал.

Поне към момента това сочат прогнозите във Великобритания, след като бахрейнската компания КНК Sports, нагърбила се с организацията, уволни Даниел Кинаан от ролята му на официален спортен съветник.

Именно ирландецът бе човекът, задвижил договорката между щабовете на Фюри и Джошуа, за което съобщи самият Цигански крал в социалните мрежи. Славата на Кинаан обаче е на син на един от най-популярните наркобосове в света, който има забрани за влизане в страни като Великобритания и САЩ.

Ирландското правителство апелира във вторник към Бахрейн да скъса връзките си с Даниел Кинаан, когато разбра за неговата роля в организирането на боксовото шоу. И в сряда КНК Sports, собственост на члена на кралското семейство шейх Калид бин Хамад ал Халифа, обяви решението си.

Така остава огромна въпросителна около мачовете, а според днешните британски вестници, постигнатата принципна договорка реално отпада.

Фамилията Кинаан няма как да организира спортно събитие от такъв калибър, без да има промоутърска компания или спортен концерн зад гърба си и като лице на проявата.

В добавка, екипът на украинския боксьор Олександър Усик обяви, че ще съди Антъни Джошуа и ще иска отнемане на титлата му във версия WBO, ако Ей Джей се бие първо с Фюри, а не с Усик.

Той е претендент №1 на версията, а хронологично редът му за среща с шампиона идва след този на Кубрат Пулев (IBF). Ако британецът бие българския си противник, трябва да се срещне с украинеца.

Еди Хърн, агентът на Джошуа, призна за това и не отрече, че "прескачането" на бой с Усик ще е проблем. Така мегасблъсъците Фюри - Джошуа, за които целият боксов свят заговори с голямо вълнение тази седмица, вероятно ще трябва да почакат.