Две жени са завели дела срещу ММА суперзвездата Конър Макгрегър в родния му Дъблин, съобщи местния "Independent.ie".

На този етап няма много подробности около тези дела, като се знае единствено, че те имат общо с обвиненията в сексуално насилие срещу ирландеца през 2018-а. Тогава след разследване местните власти заключиха, че Макгрегър не е извършил нищо нередно, но две години и половина по-късно двете дами съдят звездата от бойните спортове за сериозно финансово обезщетение.

Техен представител е кантората "Coleman Legal", която е сред най-добрите в Европа що се отнася до домашно насилие и физически тормоз над жени. От адвокатската кантора обявиха, че няма да коментират нищо до края на въпросните дела, които са входирани в съда в Дъблин.

Коментар имаше от говорител на Конър Макгрегър, който е спокоен, защото по двата случая е имало полицейско разследване през 2018-а, което не е открило нищо нередно.

"След внимателно разследване на местните власти и изслушване на доста свидетели и показания, както и след съдействието на господин Макгрегър, тези обвинения бяха отхвърлени преди години. Именно заради това екипът му е спокоен, че и в този случай съдът ще свърши своята работа и ще докаже несъстеятелността на тези обвинения".

Това изобщо не са първите проблеми, в които ММА звездата се забърква. През 2019-а срещу него бе образувано дело, след като счупи телефона на фен и го нападна в Маями. В крайна сметка между двете страни бе постигната договорка.

По-късно през същата година той удари възрастен мъж в бар в Дъблин, заради което бе арестуван и по-късно осъден на пробация.

През миналата година последва и арест в Корсика по подозрение за сексуално насилие, но два дни по-късно бе освободен.

Заедно с редицата нарушения зад волана и сбивания в младежките му години, Макгрегър има 18 обвинения през живота си. С новите две те стават 20.

След година далеч от октагона, Макгрегър се завръща този уикенд, когато се изправя срещу Дъстин Порие в Абу Даби.