Вече няма въпросителни около това кой ще е следващият съперник на Антъни Джошуа в мач за световната титла по бокс.

Кубрат Пулев ще опита да отнеме поясите във версиите WBA, IBF и IBO, като се очаква само договорка и конкретика за датата и мястото на мача.

Той вече няма как да не бъде осъществен, след като щабът на Олександър Усик призна официално, че вече работи по следващия бой на украинеца в края на март или началото на април, в който той да играе за титлата в WBO. Макар да няма официално потвърждение от Джошуа или агента му Еди Хърн, това означава, че именно този пояс ще оваканти британецът.

Те обявиха пред специализирания сайт www.boxingscene.com, че "хората на Пулев вече имат писмен мандат за бой срещу шампиона не по-късно от 31 май."

Ръководствата на асоциациите IBF и WBO спориха кой заслужава да е следващият съперник на Джошуа, като претендентите им са Пулев и Усик. Бе ясно, че Ей Джей трябва да освободи един от двата пояса, а после да търси начин да си го върне.

Новината, че хората около украинеца вече организират бой за титлата във версията, означава едно - IBF е спечелил правото Пулев да се изправи срещу Джошуа. Ако е вярно, че това е вече приведено и в писмен вид, значи е формалност да разберем кога българинът ще се бие с англичанина.

Джошуа взе титлата в WBO след победа над Джоузеф Паркър през 2018-а, но ще трябва да се изправи срещу Усик (или победилия го претендент), за да си върне пояса на по-късен етап.

Ако, разбира се, успее да се справи с Пулев преди това.

Също днес стана ясно, че Адам Ковнацки - потенциално сочен за съперник на Пулев като претендент във версия IBF, ако Джошуа бе решил да оваканти тази титла, прави други планове. На 7 март той ще се бие с Роберт Хелениус. Също - очевидно заради потвърждението, че Кобрата отива на мач с Джошуа за поясите.