Тервел Пулев повдигна завесата за една от тайните на успеха му в профибокса, където към момента върви без поражение. По-младият от братята Пулеви написа в социалните мрежи за ролята на треньора Кени Адамс, с когото е работил в последните няколко месеца.

78-годишният наставник е легенда в американския бокс, като е прословут с невероятно стриктния режим на дисциплина, който налага на хората, с които работи. Това е причина в един момент Флойд Мейуедър да откаже да бъде трениран повече от него.

Куриозно, именно тази характеристика е накарала Мани Пакиао, друга легенда, да иска именно Кени да го тренира.

"Успехът е многокомпонентен и затова винаги е плод на колективна работа! - написа Тервел Пулев в профила си във Фейсбук. - Кени Адамс - една жива легенда на американския професионален бокс (27 световни шампиони), без да парадира с нещо, зае важна роля в моята подготовка последните 4-5 месеца. Респект за големия човек и треньор, оставащ в сянка заради това, че именно ние състезателите сме на преден план.

Но всъщност, неговата работа се обуславя с успеха, който е общ и респективно показва и неговия труд в съвместната ни работа. Чест му прави това, че той никъде не се натрапи, да е център на внимание или да влезе в полезрението на обективите с цел самоизтъкване.

Даже напротив, в зала "The Hangar" в Коста Меса след победата ни, изчака в продължение на няколко часа, неотлъчно до мен да се снимам с абсолютно всеки български или америксски фен!

Чувствам се късметлия, че срещнах този човек и той прие да работи с мен.

Благодаря ти, Кенет Адамс!

Някои от българските ти колеги имат какво да научат от теб, не само спортно-технически, но и като манталитет и държание спрямо състезателите си."

В Коста Меса на 23 март Тервел победи американеца Мич Уилямс и вече има 13 успеха в 13 професионални мача.