Антъни Джошуа видимо изглеждаше като човек, от чиито рамене е паднал товар, след като победи Анди Руис и си върна титлите в тежката категория.

Британецът летеше по ринга, усмихваше се широко и раздаваше въздушни целувки на петте хиляди негови сънародници в Дириа, Саудитска Арабия, дошли да го гледат.

После започнаха изказванията, а Ей Джей не изневери на стила си - умее да говори не по-зле, отколкото се боксира.

"Простотата е гениалност - каза той, запитан за тактиката му в мача. - Летях, пърхах, оставих го да ме гони и знаех къде и кога да го достигна. Използвах всички свои предимства. Той е опасен, удря еднакво добре с двете ръце, но аз не оставих нещата да стигнат до неговата игра. Треньорите ми развиха мача точно така, както после се случи."

Цитати от Мохамед Али - за простотата, за пърхането, а и мнозина видяха именно тактиката на Касиус Клей с невероятен танц с краката по ринга, в играта на Джошуа в събота вечер.

Не на всеки боксов фен се хареса това, че нямаше здрава размяна на удари и повече тежки моменти за двамата, но... целта оправдава средствата.

"Направих грешки в първия мач и цел номер едно бе да остана на земята, да не се поддам на емоциите - продължи Джошуа. - Знам, че на моменти изглежда така, сякаш не настъпвам докрай и не правя достатъчно да довърша съперника, но тактически исках да не допусна нито една грешка. Играех срещу шампиона, а той не бе тук по случайност. Убеден съм, че ще видим пак Анди в мачове за титли.

Оставам скромен, какъвто съм бил винаги в кариерата ми. Знам какво ми е струвало да стигна дотук, не искам да се променям сега и да оставя славата да ме заслепи.

Никога не съм се съмнявал в себе си, но след първата ми загуба размислих доста и се погледнах в огледалото - беше време да видя къде бъркам и защо съм допуснал поражение. Не е изключено да се случи пак, животът постоянно ни подлага на изпитания."