Антъни Джошуа отново е бил ударен тежко и има нараняване от спаринг мач по време на лагера му преди боя с Анди Руис на 7 декември.

Слухът плъзна из английските медии и напомня досущ случилото се около оригиналния мач между двамата на 1 юни.

Според информациите, при един от спарингите, Антъни е получил тежък удар в зоната на окото, като аркадата е огромна.

На снимките при пристигането в Саудитска Арабия през уикенда обаче, нямаше следи от такава по лицето на Джошуа. А откакто е в страната, където е мачът, той не прави спаринг боеве. Може би информацията е стара, за случка отпреди месец или повече, или пък просто не е вярна.

Преди боя на 1 юни, когато сензационно Руис отне титлите на британеца, той е бил свален от спаринг партньора му Джоуи Давейко. Тогава от щаба на бившия шампион не отрекоха информациите.

В тренировъчния си режим за реванша в събота, Джошуа е провел над 12 спаринга със съперници, които не са далеч от елита в тежката категория.

Един от тях е Дерик Чисора и именно той разкри пред в. "Мирър", че вижда Ей Джей в невероятна форма.

"Той е готов да унищожава - каза Чисора. - Подготвен е много добре, физически и като мотивация. Просто не виждам как може да загуби отново".

Руис обаче нехае за такива информации и заяви пред агенция "Ройтерс", че цялото напрежение не е върху него, а на плещите на съперника.

"Аз искам да победя пак - каза мексиканецът. - Очаквам той да е надъхан за същото, да си върне титлите. Няма да е лесно, разбира се, но и на 1 юни не беше. Той трябва да се притеснява, защото нова загуба ще бъде голям удар за него. И съм убеден, че напрежението е при Джошуа, в моя лагер го няма."