Тервел Пулев грабна Интернационалната титла в полутежка категория на WBA.

Българинът победи американеца Дешон Уебстър след единодушно съдийско решение на галата в зала "Колодрума" в Пловдив.

Така родният боксьор продължи стопроцентовата си серия и вече има 15 победи от 15 мача. Той също така влезе челните 10 на ранглистата в полутежка категория.

Дешон Уебстър определено бе най-сериозният противник, който Тервел среща в кариерата си. Показателен бе фактът, че за първи път по-малкият брат на Кубрат бе принуден да играе 12-рундов мач.

Все пак победата му бе убедителна, а българинът не остави съмнение кой е по-добрият боксьор на ринга. Американецът очевидно отстъпваше като техника от Пулев, но пък умело изчавкаше своите моменти, в които опитваше доста мощни атаки.

Мачът започна равностойно, като Тервел контролираше събитията на ринга, но не успяваше да нанесе сериозни удари в първите два рунда.

В третия обаче родният боксьор имаше сериозно надмощие. Той нанесе няколко страхотни удара в главата и тялото на Уебстър, който непрестанно търсеше клинчове.

Американецът също така влизаше с главата напред, нямайки друг начин да се защитава от атаките на Тервел.

Следващите няколко рунда не се различаваха от началните. Уебстър чакаше на контраатака, а Пулев се биеше доста добре.

Той пласира няколко много сериозни удара, най-тежкият от които в края на шестия рунд. Тервел нанесе десен прав в брадичката на американеца, който сериозно се разклати, а колената му омекнаха.

Той обаче се задържа на краката си, а гонгът го спаси от по-сериозни последствия.

Екипът на Дешон Уебстър трябваше да спира сериозното кръвотечение от носа му, а в седмия рунд Тервел затвърди надмощието си и тотално смаза съперника, без обаче да го свали на земята.

Последните 4 рунди бяха изиграни много умно от Тервел. Той продължаваше да контролира събитията на ринга, а Дешон Уебстър очевидно вече бе изморен и трудно можеше да противнодействия.

Пулев не се полакоми да търси нокаут, а дочака финалният гон, за да чуе очакваното от всички от единодушно решение на съдиите в негова полза.

Така той зарадва пловдивската публика, грабвайки Интернационалния пояс на WBA.