Тервел Пулев бе доволен от постигантата си 16-а поредна победа на професионалния ринг, но сам призна, че това не е бил сред най-добрите му мачове.

Родният боксьор надви Викапита Мероро, след като от лагера на намибиецът хвърлиха кърпата в деветия рунд.

До този момент Тервел бе доста по-активният, а и видимо по-класният боксьор, но мръсните номера на Мероро и опитите му да накъса мача, определено повлияха на качестовто.

Това е нещо, което Тервел сам отбеляза, определяйки срещата като уличен бой.

"За мен лично беше грозен мач, не съм доволен от качеството на бокса. Съдията допусна мръсна игра, към която трябваше да се адаптираме и да играем с неговите камъни по неговата глава. Не искам да играя с удари зад врата и неща, които са забранени и във всяка друга точка на света ще бъдат санкционирани. Боли ме малко ръката. Твърда е главата на това момче. Това си беше уличен бой.

Важното е, че ние променихме тактиката. Казаха ми "Тръгвай напред. Няма значение какво прави той. Нашата тактика е правилната". И го накарахме да отстъпи в последните рундове. Аз се опитвах да покажа на съдията, че ме държи, но нямаше едно официално предупреждение.

Видя се, че с напредването на мача, в късните рундове, неговата форма отпадаше, а аз продължавах да си поддържам темпото и тактиката. Задухът е много голям. С това трябваше да се справя. Моят противник е от Африка и е свикнал.

Трябва задължителна почивка. Може да отидем на сафари, казаха организаторите. Най-вероятно ще направим нещо екзотично. Няма само да седя в хотела, да почивам и да тренирам", сподели той след мача.