Хабиб Нурмагомедов не се е отказал официално от кариерата си на боец в ММА, въпреки че за момента всякакви планове за негов следващ мач са замразени. Това обяви Дейна Уайт, шефът на UFC.

Изказването му дойде след битките във Fight Island в Абу Даби през уикенда и серията въпросии по темата от репортери.

Публикации в Русия през миналата седмица прогнозираха отказване на Хабиб след смъртта на баща му. Абдулманап Нурмагомедов си отиде на 3 юли след сърдечни проблеми и усложнения от коронавирус.

"Нямаме нищо официално от Хабиб - каза Уайт. - Но и, честно казано, не съм търсил никакъв контакт с него. Оставили сме го в покой, не го безпокоим нито пък го търсим за каквото и да било.

Той скърби за най-важния човек в живота си, как да го занимаваме с други неща? Има нужда от време."

Същевременно спортният агент и близък приятел на Нурмагомедов - Али Абделазис, обясни в Туитър:

"Чета публикации по темата с отказването на Хабиб. Това не е вярно. В момента той скърби за татко си. Призовавам всички да се отнесат с необходимото уважение и разбиране към ситуацията. Не се подвеждайте по фалшиви новини."

Предполага се, че Хабиб ще обяви решението си през идния месец, когато минат 50 дни от смъртта на баща му.

Според руски медии, той е дал обещание на Абдулманап още в края на 2019-а, че ще прекрати кариерата си след един последен бой в защита на титлата си през тази есен, когато бе плнирано да се изправи срещу Джъстин Гейджи. Но загубата на татко му и негов личен треньор може да го принуди да промени решението си и да спре веднага.