Антъни Джошуа и Олександър Усик дадоха своята финална пресконференция преди утрешния им двубой в Лондон.

Двамата боксьори се изправят един срещу друг на стадиона на футболния Тотнъм, а залогът са четирите титли в тежка катеогиря на британеца.

На пресконференцията Джошуа бе доста сериозен и концентриран, както в повечето случаи преди голям мач. Той не си правеше излишни шеги, не се и усмихваше.

В обичайния си сериозен стил бе и украинецът Усик, който обаче бе по-приказлив и привлече вниманието, след като се появи обелечен като култовия филмов герой Жокера, изигран от Хоакин Финикс в едноименния филм.

Двамата също така показаха огромно уважение един към друг. Без излишни приказки и много говорене, те демонстрираха, че знаят какво ги очаква утре вечер и са готови за предизвикателството.

"Да, облеклото ми е вдъхновено от Жокера, но той не е положителен герой, а аз съм. Също така, ако се чудите за голата глава и обеците, те са вдъхновение от моите прадеди, които са казаци.

След някои от аматьорските си победи правех традиционния за моите предци танц, защо да не го направя и при победа в събота.

Мустакът ли, ами Усик на украински се използва за мустак, именно заради това изглеждам така. Това е за визията ми.

Иначе за мача, искам да направя така, че този двубой да се помни, искам с Антъни да създаден история.

Като цяло съм непредвидим човек, както на ринга, така и извън него.  Като млад дори не си представях, че ще съм боксьор още дълго. Щях да ставам актьор, но малко преди приемните изпити, станах шампион на Украйна по бокс и прецених, че може би имам шанс за добра кариера в спорта", сподели той.

Неговият опонент Антъни Джошуа бе доста по-обран в изказванията си, като само сподели, че лагерът е бил забавен, преминал е доста добре и той се чувства подготвен за мача.

Снимка: Getty images