Руско злато в хокея след велик, незабравим финал

Русия е олимпийски шампион на хокей, след като спечели изумителен финал срещу Германия с 4:3. Мач, за който ще се говори дълго.

Обратно в новината

Коментари - Руско злато в хокея след велик, незабравим финал | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Норвежци съвсем официално докарали за астматиците си 6 хиляди (6000 !) дози лекарства на олимпиада за така наречено терапевтично изключение по списъка на астматиците. Ако това е спорт с честни спортни постижения, и равнопоставеност, когато една държава изпраща болни хора наравно с редовни други и при това болни показват изключителни успехи, то освен като абсурд тези правила на МОК не можеш да ги наречеш. Естествено трудно се вярва, че лекари издали документи в това количество за терапевтично изключение спазили професионално етика. И къде има гаранция, че няма сговор между медицински и спортни власти в Норвегия. Забранили на чисти и оправдани от съд руски спортисти, а кьораво и сакато се вихри съвсем законно. За болни американци отделен разговор.

... браво на ребятата... пропускат параолимпиaдата, че, ако не бяха били, можеха да им дадат още един шанс...

Сега само чакаме МОК да изнамерят от някъде някоя допинг проба, която да доказва, че преди 15 години някой от руснаците е пил нещо, което още утре ще бъде обявено за забранено.

Жалко

руснаците за пореден път показаха дух и го н...ха на тези дето взимали лекарства понеже имали асма, хрема, хемороиди и за това можели да играят допенгирани и кво стана най-обсъжданите и най-големите победители от игрит пак руснаци голям резил за англо-саксонско-краварската сган

ДУХ показаха германците и ако не ги бяха оставили само 3-ма на леда в продължението не се знаеше кой ще е победителя

Русия победи, това е важното

СПОКО,толкова много хокеисти- руснаци все един ще изпие нещо с мелдоний,МОК бди

Не са разбрали иронията ти.

Напомня на битката за Москва. Германците стигнаха до Москва, но не не я превзеха. Руснаците бяха натикани (и със собствени грешки) в миша дупка, но само 15 км. (55 сек.) не стигнаха на германците за да са победители. И във войната, и в спорта победител е този, който пръв пристигне. Нали така?! (П.П. Сега очаквам МОК да изрови някой и друг допинг.)

Тази среща не може да се опише. Трябва да се види.Шедьовър от напрежение и емоции! Отдавна не бях изпитвал такива ...А хокея гледам рядко, ама много рядко.

Що така ватниците биха? Нали краварите с многото кинти и амбиции, и велики отбори щяха да набият всичко и да им натрият носовете?

Рудия победи на хокей и спечели златото. Това е нормално. Само че как може норвежките астматици да спечелят най-много медали ? На МОК хич не му прави впечатление, че увредени и болни хора печелят призови места.

Дръпнали са яко. Някога и ние стигнахме до "Б"-група, имахме Бъчваров и компания, но кой ли ми ти помни.Всъщност големият победител е Германия, нея гледаха и се чудеха по света. И това е достатъчно засега. Браво.

Бай Ганя русофиля и от хокей ЗЕ да разбира само и само да излиже Д-то на спонсорите си! ХАХАХАХАХА

Тъп, по- тъп, най- тъп, майор..

"Майор" - друг път. Това олигофренче не е помирисвало казарма. Ако беше - нямаше да кеси тук 24/7 и да си губи жалкото време...

страхотен мач и заслужена победа на руснаците!

Тия не изучават ли истария, та не разбраха досега, че руснаците колкото повече се опитваш да ги мачкаш, толкова повече се натопорчват. Доказала го е историята- 1812, 1917, 1941-45, не го казвам само аз.

Браво, не се предават руснаците :)

златото го заслужаваха немците,но след допинг пробата всичко ще си дойде на мястото...споко БГ комунисчета..не скачайте много

Господа спортни писачи, Русия (Руската федерация) не участва на олимпиадата! Да сте видяли руското знаме някъде?!

Пази, Боже, сляпо да прогледа. Казал го е един български мъдрец. Ако си гледал срещата, а аз се съмнявам в това, щеше да видиш десетки знамена на Русия на стадиона. Освен това при награждаването освен руските хокеисти и целият стадион изпя химна на Русия, докато се издигаше знамето на МОК под звуците на химнна на МОК. Ама нали трява да плюеш, щото иначе ще се задавиш от храчките си.

Много ме мъчи един въпрос:Норвегия ,като пратиха астматиците си на Олимпиадата, на параолимпийските игри мъртъвци ли ще пратят ..?

Прав си за мъртавците на Норвегия.Но тях отново ще ги спаси МОК или някой нов платен Рудченков.Нали затова беше и цялата диверсия на САЩ срещу спорта в Русия.Като не можеш на спортното поле първото място се определя чрез фалшиви ДОНОСНИЦИ на МОК и платени комисии и шефове на МОК.

40% от ски бегачите от скандинавските страни, Русия и Канада, са регистрирани като болни от астма, обяви шефът на медицинската комисия на международната федерация по ски (FIS) Инггард Лерейм

Умопомрачаващ мач!! Черешката на тортата на тази олимпиада!!Прекланям се пред такива спортисти. Браво и на двата отбора!

Нормално ... Руснаците дойдоха, видяха и победиха. Германците дойдоха, видяха и накрая загубиха

Най-много ми хареса, когато руснаците скъсаха мрежичката на хамериканците от вкарани шайби.

Скрили са от отбора ,че има ембарго и те така

двукратен притежател на купата Стенли (в състава на "Детройт", играл е в 3 мача на всички звезди на НХЛ: 2004, 2008, 2012 и в 1 мач на звездите на КХЛ: 2013 г. Спирам дотук, за да не притеснявам хората с нервен смях. Играл е и в "Делта старс". Рекордьор по общ показател за полезност на ОИ - участвал е в 5 Олимпиади, изиграл е 29 мача и е спечелил 25 (5+20) точки при показател за полезност +22 Член е на Тройния златен клуб. Има още много за него, но спирам дотук. Ковалчук също е играл доста в НХЛ, предимно в Пингвините - и смята да се върне в НХЛ, човекът иска да си има и купа Стенли и да стане като Датцюк член на Тройния златен клуб (златен медал от ОИ плюс златен медал от световно първенство плюс купа Стенли).

надявам се обясних на хейтъра смисъла на текста под снимката: Welcome to the #TripleGoldClub, the newest member Pavel Datsyuk13. Well deserved! Все някак ще си го преведе от английски.

Хейтърът е тъп и нищо не може да преведе ... Той и с българския трудно се справя

Браво на можещите!

не знам колко се радват в русия- да се радват- няма лошо, но руските подлоги в България са се омазали до ушите с ла.й.на. А това злато е без стойност , когато не играят играчи от НХЛ - все едно баскетбол без НБА

и звездите на рашъните които играят в НХЛ не участват, ама от къде толкова акъл в примитивния ти платен мозък?

абе цървул , да съм казвал кои звезди не участват?

Малък си и незнаеш, що бой ядоха НБА звездите от сърбите по световните първенства.

Много тъпо нещо е това хейтъра... Яде и бълва ла.й.на нон стоп :)) Иначе поздравления за братушките ! И за германците също ! Голям мач !!!

Норвегия - с най-много астматици и най-много медали на Олимпиадата......вау

ако се бяха включили канадчетата от нхл картофите щяха да видат злато през крив макарон

Ами да се бяха включили, бе! Някой да им е пречил?

всички са дрогирани

Абе, "Канадчето", ами ако се бяха включили в руския отбор и тримата най-добри в момента реализатори в НХЛ(понеже не знаеш-руснаци са)? А знаеш ли колко завърши първия мач СССР-Канада с играчи на НХЛ в Канада 1972 год? 7:3 А позной за кого? А знаеш ли с колко най-много са падали канадците с играчи на НХЛ - 6:0 и 8:1 в Канада от СССР!Анадънмо?

Нали знаеш последната олимпиада ( Сочи 2014 ) като играха ВСИЧКИ звезди от НХЛ какво се случи с Русия?

и НХЛ, последната новина е, че иска да не върне в НХЛ, за да стане като Дацюк член на т.н. Златен клуб (победа на ОИ, за купа Стенли и на световен шампионат). В актива на Ковалчук са победите на ОИ 2018 и световните шампионати (2008, 2009). В НХЛ Ковалчук се е състезавал за отборите Атланта Трешърс и Ню Джърси Девилс, но няма в актива си Купа Стенли, за да повтори постижението на Дацюк :) Пожелавам му успех:)

Тъжен ден за Джендърчетатта (туркофили). Дори и надрусани ЗАПАДналите наркомани не могат да бият Русия.

рускиа отбор е гола вода, руснаците разбирът от хокеи колкото магаре от духова музика. всичко беше нагласено германия им даде победата...дадаха им играта заради санкцийте на ес ит сажеление.отвращавам ссе от русофилите тука. радват се на русия а мразят българея и ес...

нищо не се разбра, пробвай пак като изтрезнееш.

прегледах листите за НХЛ - беше интересно. Нека спомена само Малкин от Пингвините и Овечкин, не играят зле хората. Само тях да ги бяха включили в този отбор на ОИ, а има и други в руснаци в НХЛ - все някак щяха да играт на ниво с останалите с включени играчи от НХЛ :)

след като Германия превзе Швейцария, Швеция, Канада и ги пороби, то цял свят впери очи в Русия. след дълги молитви на колене към владетелят на безкрайната руска земя , той се произнесе. стана от тронът си и дума "добре, ще отмъстя за вас, но не го заслужавате!". и както през втората световна война Русия премаза германците. по цял свят хората ликуваха, а само българските соросоиди хапеха устни и скърцаха със зъби от злоба. Русия спечели златните медали, а Фашистките Хамерикански Щати рано-рано се прибраха у дома си на топло. да не са балами, че да се морят на леда? и те така...

Пръц!

Що за странен отбор? Само бели. Това не е изобщо европейско!!

Мач история!! Неописуем спектакъл на страхотни спортисти и от двете страни!!Мач , който ще остане завинаги в историята на хокея. Браво!

на Русия заради допинг. Няма как Руснаците да спечелят титлата, а САЩ да са си у дома на гречна ракия със свински пръжки.

Днес се празнува денят на Червената армия - 100 години от нейното рождение. Велики и славни победи за руснаците... Руските хокеисти също победиха германците, както техните деди. А преди тях - победиха и американците

Хаха мурзилките боряшници отново пускат фейк нюз хаха.Колхозниците не можаха да минат дори и групата където загубиха от Украйна и Ислямска държава хаха.Финалът го гледаха само тв хаха.Фейк нюз от кремълското джудже хаха.

Тъй като по форумите много често се споменава думата "мурзилка" и то от хора дето най-заслужават това определение, нека да поясним от къде идва. За първи път този термин е използван в смисъла на организирано тролене по форумите в Русия. Използва го разследващия полицай след разкритието, че педофилска група, зарибяваща деца по чатовете се е занимавала "тролене" по форумите срещу заплащане, което е получавала от няколко НПО-та. То подобна е и картинката у нас. Публична тайна е, че основния трафик срещу Русия и ръководството и се генерира от "джендъри", които получават пари за това от "грантовите" издания.

Дира айде стига с тези фейк нюз преписани от ТАС.Вървите по стъпките на Севера Корея където още си мислят че са световни шампиони по футбол.Аз бях на финала където спориха отборите на САЩ и Канада и победата изковаха нашите братя американците с 5:3.Драх гърло цял мач за нашите американски момчета и накрая като вдигнаха купата не сдържах сълзите и вълнението си и пуснах в Туитър снимка със таг #мурзилкикъдесте.

Съдбата си знае работата! Руският отбор е бил предимно от играчи на армейски клубове... И те донесоха победата в годината на вековния юбилей на Червената армия! Нищо не е случайно...

"Сборная" - най-великата! П.С. Да не забравим Германия - немцита заслужават поздравления за игра, дух и воля.

Kalin

Хубав мач и заслужена победа.На моменти руснаците се отпускаха а и вратаря им не бе на нивото на последните си мачове но....спечелиха.Хубавото е че Канада и САЩ отсоха пердаха и то.....яко!

правиш на Григор, човекът си е голям български спортист - а пък руските хокеисти са големи руски спортисти, които са могли да се откажат да отидат на тези ОИ без проблем, но са имали нужните качества да се състезават без химн, знаме и т.н (може би това имаш предвид, че е трябвало да се откажат заради липсата на химн и знаме и заради това как са ги нарекли от МОК?) - е, тогава, щом не играта а атрибутиката са по-важни, наречи ги родоотстъпници. Апропо Ню Йорк Таймс е излязъл със статия, че златния медал е спечелен от хокеисти без държава. За Григор още не са казали, че е спечелил като спортист без държава, така че спокойно - както виждаш има и по-тежки случаи. Не се коркой за глупости - големите спортисти са си големи, а кой какво казал или написал - много важно.

Ню Йорк таймс подло пише, че златните медали са спечелени от руски хокеисти ,,без флаг и държава". Но хамериканските хокеисти, с флаг и държава, въобще не можаха да се доберат до медали.

България се радва. Така е у нас ...

Русия да не играе за Б-я че толкова възхвали. Няма лошо но Григор все го плюят че бил родоотстъпник и се чудя руските хокеисти какви са? Истината е че не уважаваме своите хора а се прикланяме пред чуждото.

Истината е, че си глупак! За всеки нормален спортист участието в Олимпиада е въпрос на чест! Тенисисти и футболисти с много повече милиони и слава от Гришо и Бербо приемат като чест покана за участие в съотв. НАЦИОНАЛЕН олимпийски отбор. Само нашите жалки измекярчета правят тънки сметки и нямат грам национално самочувствие!

Уникален хокеен мач!! Ето затова този спорт е върхът на сладоледа!! Не бях гледал скоро спортно събитие с такова напрежение и удоволствие. Браво и на двата отбора. Но Русия победи заслужено.

Русия победи Германия и стана олимпийски шампион. Но още по-добре е, че руснаците набиха здраво САЩ и им напълниха мрежичката с шайби, да си ги носят обратно

Айде наште!

Няма какво да си говорим, всичко беше от нагласено, по-нагласено... Рашките са слаб отбор и никога не спобеждавали голям съперник... Всичко им беше нагласено на финал да срещнат Германия, а не САЩ и да победят... с подарени голове... Който се радва на това е комунист, който не иска да види реалностите как стоят!

Реалността е, че в групите Русия би Щатите с 4-0. Така, че твоята теория е чист хейт и няма нищо общо с реалността.

Не му се сърди, ако му бяха наредили щеше да пише, че САЩ са шампиони.

Бастуна дори не знае, че руснаците са играли с краварите, ама да напише нещо там.

"Рашките са слаб отбор и никога не спобеждавали голям съперник" прав си! и това, че имат най-много олимпийски титли е защото не са побеждавали силни отбори. 9-те им поредни титли на световно първенство пак се дължи на тозифакт.

Руснаците никога не са побеждавали силен съперник?Веднага пример и то не единствен.Я виж 1981 година Купата на Канада(тежаща един тон дето се вика) когато канадците не им я дадоха въпреки победата на сборная с 8-1.Никой не е бил Канада с такъв резултат като домакини.А иначе германците направиха феноменален турнир.Факт.Руснаците ако имаха 70 процента от германската дисциплина щяха да са екстра но...

Кой им го е нагласил? САЩ и Канада ли? Или дедо Боже? Я си прочети драскулките пак.