Световната шампионка за девойки Елица Янкова (48 кг) ще спори по-късно днес за титлата срещу Сумейе Сезер (Турция). На старта в категорията тя преодоля с технически туш еврошампионката при девойките Миглена Селишка, а след това, макар и трудно, срази Саноне Савола (Финландия) - 3:1. На полуфинала Янкова тушира Емилия Будьони (Молдова) - 10:4.

Финалите започват от 18:00 часа.

При мъжете националите ни останаха само с шанса да спорят за бронзовите отиличия на "Дан Колов" и на "Никола Петров". Възможност за това ще имат Иван Иванов и Владислав Методиев в кат. до 98 кг на класическия стил. Двамата обаче трябва да минат първо през репешажи, информира БГНЕС. 

В кат. 98 кг при класиците Методиев, носител на златния пояс "Никола Петров" за 2013 и европейски вицешампион, загуби на старта от най-титулувания борец в категорията Артур Алексанян (Армения) с 0:1. Съперникът му е трети от олимпийските игри Лондон 2012, два пъти еврошампион и втори от последното световно. Арменецът стигна финал и така изтегли българина в репешажите за бронза.

В същата категория Иван Иванов падна от бъдещия финалист - украинеца Володимир Василиев с 1:4 и също ще има втори шанс в следобедния сеанс.

Все пак на финалите ще има един българин, макар и състезаващ се за друга страна- Великобритания. Красимир Кръстанов (57 кг) ще спори за титлата срещу Микхаил Иванов (Русия). Сборная класира общо трима финалисти, а азерите двама.  

Репешажите започват от 16 часа, а финалите са час по-късно.