Състезанието е на 28 април в Чепън планина край Драгоман, като до края на записванията има още два дни, а досега участниците са над 400.

Бегачите ще застанат на старта в 9:30 часа, а колоездачите – в 10:30 часа. Тази година дистанциите остават непроменени -  42 км (маратон) и 21.3 км (полумаратон), но в колоездачната надпревара участниците вече могат да избират да се състезават в категории Хоби или XCM.

Във втория случай състезателите се съревновават освен за класиране в състезанието, и за точки в годишната ранг листа на Българска колоездачна лига.

Желаещите да премерят сили могат да се регистрират на chepan.stenata.com.

Стартовите пакети, включващи състезателен номер с чип и електронно измерване, кърпа Buff и енергийно барче, ще се получават на 24, 25 и 26 в офиса на магазини „Стената“ на адрес ул. „Ал.Стамболийски“ 20В. За целта офисът ще работи с удължено работно време  - до 20 ч. Над 400  бегачи и колоездачи са записаните до момента.

Запазената марка на „Байк и рън за Чепън“ – безплатния превоз до състезанието и връщане с влак по редовната линия на БДЖ София-Драгоман и тази година приветства състезателите. Цял вагон ще посрещне участниците и техните велосипеди рано сутринта на 28 април на Централна гара София.

Те ще получат своите билети по списък на предварително заявили желание да ползват опцията. Записванията за вагона на БДЖ затварят заедно с регистрацията за състезанието на 20 април (петък). 

Паралелно тече и записването за детското състезание по бягане и колоездене в три възрастови категории: от 3 до 5 години, от 6 до 8 години и от 9 до 12 г.

Всяка година на датата на състезанието „Байк и рън за Чепън“ се отбелязва и празник на Чепън планина с множество празнични активности на площада пред Общината. По този повод старта на „Байк и рън за Чепън“ тази година ще даде министър Николина Ангелкова.

Богата програма са подготвили от Община Драгоман за всички посетители, дошли да подкрепят своите близки в състезанието и същевременно да се запознаят с множеството забележителности в региона.