Едмонд Назарян посвети спечелената европейска титла в борбата от шампионата в Рим преди два дни, на треньора си Емил Иванов. Младата звезда на родния спорт уточни при пристигането в София, че наставникът му има рожден ден и това е причината за "подаръка".

"Тази европейска титла е подарък за моя треньор Емил Иванов, който днес има рожден ден - каза Едмонд Назарян при пристигането си на летище София. - Благодаря му за неговите усилия, време и страхотния труд, който влага в мен. Той много ми дава. И с негова помощ ще постигнем най-добрите резултати."

Бащата Армен Назарян е гледал от трибуните всички схватки на Едмонд, което също много е помагало на младия ни състезател.

"За мен е по-добре той да е на трибуните, защото има много напрежение, други емоции, които малко пречат - продължи шампионът. - Мисля че е по-добре да гледа отстрани. Баща ми е много емоционален, но умее да ми дава нужната енергия. Неговият глас винаги го чувам в залата."

Следващата голяма цел за Назарян ще бъде световното за мъже в Белград през септември.

"Дотук изпълнихме целите, щом има титла, значи сме били добре подготвени - продължи той. - Сега идват световните титли, олимпийската... Да, съперниците ми вече имат респект, усеща се. Няма да е лесно, но ще се подготвяме", каза Назарян-младши.