Колорадо Аваланч е на победа от Купа "Стенли" в Националната хокейна лига, след като спечели гостуването на Тампа Бей в мач №4 с 3:2.

Успехът с допълнително време даде аванс от 3-1 в серията за Лавината, която ще може да грабне купата в своята зала, ако спечели петия двубой. Дори две поредни победи на Тампа в следващите две срещи оставят шанс на Колорадо в мач №7, който пак е на негова територия в Денвър.

Куриозни голове с голяма доза късмет оставиха в играта гостите във Флорида - двукратните поредни шампиони от последните две години повеждаха на два пъти, но Аваланч изравни.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ МАЧА>>>

Първо шут попадна в кънката на Нейтън Макинън, оттам в тази на вратаря на домакините Андрей Василевски, който не знаеше много по въпроса. И това бе отчетено като негов гаф. След това при 2:1 за Тампа, далечен удар бе отбит от стража, но пак с късмет шайбата бе прехвърлена над рамото му от Андрю Колиано.

При 2:2 дойде овъртайм, а там Назем Кадри, който е канадски хокеист от ливански произход, влезе остро на контраатака и стреля, а няколко секунди всички мислеха, че шайбата е у Василевски.

Тя обаче някак бе минала през неговите лапи и се бе "скрила" в мрежата, току зад напречната греда - златен гол, край на мача и победа на Колорадо.

Руският страж на домакините бе неутешим след края, той прави невероятен сезон и бе много силен в плейофите дотук, а и тази сутрин спаси 37 удара. Но и при трите гола, макар и късметът да не бе с него, би могъл да се намеси по-добре.

Мач №5 е в събота сутринта наше време от 03 часа, като ще се предава по MAX Sport 2 HD.