Трагедия почерни футболния отбор на Стад Реймс във Франция, след като шефът на медицинския щаб Бернар Гонзалес се самоуби в дома си.

60-годишният доктор, който е изключително уважаван в града и познат във футбола в страната, е оставил и бележка преди да посегне на живота си.

В нея, според агенция AFP, е признал, че е заразен с Covid-19 и не желае да се бори със заболяването. Има и намеци за разкаяние, че именно той е заразил съпругата си и родителите си.

Самоубийството на лекаря, който от 23 години работи с Реймс, покруси всички в клуба. Играчите, които имат своя група в WhatsApp, са в пълен шок.

Те не са имали директен контакт с Гонзалес от няколко седмици, но са си писали съобщения с него и през уикенда, като им изглеждал "в добро настроение и чувство за хумор".

Именно затова новината идва толкова смразяващо. Точно той е разписал и организирал клубния протокол при извънредното положение с вируса, нареждайки мерките за изолация на играчите и реда да се изследват.

Докторът не е спрял да помага всеки ден на първа линия в щаба за борба срещу заразата в града, където именно е хванал вируса.

"Мислите ни са със семейството му, съсипани сме", написаха от Реймс в социалните мрежи.

Съпругата на Гонзалес и родителите му са в изолация у дома и нямат остри симптоми.