Шокиращи признания чрез профила си в Инстаграм направи канадската плувкиня Мари-Софи Харви.

22-годишната плувкиня спечели бронзов медал с канадската щафета на 4х200 метра свободен стил, по време на завършилото преди четири дни Световно първенство в Будапеща.

Мари-Софи Харви разкри, че е била много сериозно дрогирана в последния ден от първенството, като има период от около 6 часа, в която тя няма никаква идея какво се е случило.

Първият спомен, който има от деня преди отбора да отпътува обратно към Канада е, как я будят докторът и мениджърът на тима, а болката е била ужасна.

Тя е била откарана в болница, където са установени натъртвания на ребрата и леко сътресение. Притеснителното за плувкинята е, че тя няма никаква идея какво се е случило. Самата тя призна, че е била под въздействието на наркотици, без да уточнява за точния вид и количеството.

На този етап Международната федерация по плуване ФИНА не е излязла с коментар по темата, а от канадският щаб само казаха, че оказват помощ на плувкинята и се опитват да изяснят ситуацията.

Самата тя признава в публикацията си, че дълго време се е колебаела дали да оповестява за случилото се, но то не е прецедент и в крайна сметка за проблемите трябва да се говори.

"Нещата са твърде сериозни, за да мълча. Все още се плаша от неизвестните неща, които са се случили в онази нощ. Засрамена съм, вероятно винаги ще бъда, но няма да позволя на това събитие да ми повлияе.

Това са проблеми в ежедневието, за които не се говори достатъчно. Винаги съм мислела, че тези неща няма да ме застигнат, че съм в безопасност, особено в компанията на приятели.

Жалко, че никой не ме спря в онази нощ", написа тя, като също така разказа за постъпването в болница, но не сподели конретни детайли за нещата, които са я докарали до това състояние.