Йосиф Миладинов не е напълно задоволен от постижението си във финала на 100 метра бътерфлай на олимпийския турнир по плуване в Токио.

18-годишният българин стигна сред най-добрите осем, с което даде първи плувен финал на страната ни от 33 години. Миладинов финишира за 51.49 секунди, като остана далеч от личния си и национален рекорд от 50.93 секунди.

"Радвам се, че направих този финал, но очаквах малко повече в него - каза плувецът. - Осъзнавам какво постигнах. Щастлив съм, но има някаква част разочарование. 

Единственото, от което съм разочарован, е, че не можах да си направя времето - 50.90. Това ми беше единствента цел. Няма значение, че съм осми. За мен беше по-важно да си направя времето.

Физически в края много се изморих, едва си изкарвах ръцете от водата. По принцип си починах доста добре вчера, но не знам какво стана.

Бях много мотивиран, психически бях супер, но не знам защо така се получи. Не мисля, че е толкова до опит, просто физически ми се отдаде по-трудно този път. Забавлявах се в началото на дистанцията, после към края ми стана малко по-тежичко.

На края на първата 50-ка започнах да усещам физически, че нещо не е както трябва и накрая си показа с времето. Не мисля, че това, че съм по-млад, е проблем. Дори смятам, че по-бързо възстановявам.

Искам да благодаря на всички, че от България имам такава огромна подкрепа. Не го очаквах. Може би някои хора са очаквали повече от мен и затова искам да им се извиня, че не успях да постигна повече.

Явно физически не бях добре днес. Надявам се другия път да се представя по-добре."

Миладинов се готви в Швейцария, а именно швейцарецът Ное Понти се нареди трети с 50.74 секунди. Коментарът на българина:

"Плуването в Швейцария е много развито. Мисля, че се вижда с резултатите.

Не случайно това момче стана трети с 50.7. Надявах се и аз да плувам около това време, но не успях."