Президентът на родната федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, представи временната тренировъчна зала на националния отбор, която ще бъде използвана за стартиращото след седмица Световно първенство в София.

Временното съоръжение е с размери 70 на 29 метра и е изградено на паркинга пред "Арена Армеец" и отговаря на всички изисквания на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

"Много съм щастлива, че такова съоръжение не е правено никъде. Направихме всичко по изискванията на ФИГ, всички се трудеха денонощно. Организацията е на всички, които влагат много сърце и запалихме всички с емоцията около нас.

На Световното първенство ще участват рекордните 61 държави. Ще бъде една много тежка и сериозна битка. Всичко около организацията се случва така, както съм си го представяла.

Снимки: Иван Григоров

Според изискванията на ФИГ трябва да има 12 килима. Ще има още три килима в зала "София", други два в тренировъчната "Арена Армеец", а оттам директно с топла връзка ще се влиза в състезателната зала. Никога не е правено нещо по-удобно. Направихме чудеса. В залата са изградени и четири ресторанта.

Тук ще дойдат 67 от нашите световни шампионки в художествената гимнастика. Анелия Раленкова само не може да присъства заради личен проблем. Пристигат още 15 световни шампионки от Русия, Испания, Италия, Украйна. Рускините Алина Кабаева, Евгения Канаева и Маргарита Мамун ще бъдат тук.

Пристига президентът на МОК Томас Бах, който за първи път ще присъства на Световно първенство по художествена гимнастика.

Снимки: Иван Григоров

Идват рекорден брой фенове от чужбина. Ще има игри с публиката. Водещите Димо Алексиев и Георги Чобанов ще интервюират интересни лица по трибуните. Поканили сме специално Лили Иванова, тъй като Катрин Тасева играе на обръч по нейната песен "Камино". Огромно желание да присъства има Слави Трифонов, Орлин Горанов и Мариана Попова. Всички те са изпълнители на някои от музиките в съчетанията на българките", сподели Илиана Раева.

Снимки: Иван Григоров