Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на държавния глава българските атлети, които завоюваха отличия от Олимпиадата и Параолимпиадата в Токио.

Отличени от държавния глава бяха Ивет Горанова, Стойка Кръстева, Тайбе Юсеин, Евелина Николова, Антоанета Костадинова, Християн Стоянов, Ружди Ружди, както и ансамбълът ни по худеожествена гимнастика.

Отличия получиха и техните треньори, а на церемонията присъстваше и президентът на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова.

Днес на Общото събрание на централата, представянето ни в Токио бе отчетено като "отлично", а Стефка Костадинова сподели:

"Нашите спортисти зарадваха милиони сънародници и отново ги накараха да се чувстват силни и горди като българи. Страната ни имаше своите супер герои в Токио, своите най-ярки посланици пред света и от сърце благодарим на тях, на техните треньори, специалисти в щабовете и ръководители във федерациите.

Те преодоляха огромни трудности за да докажат, че българският спорт не е мъртъв, че има потенциал, който може още и още да се разгърне. За да се случи това и за да имаме в бъдеще нови титли и медали се изисква целенасочена и ефективна дейност в клубове, федерации и съюзи, както и общи координирани усилия на всички съпричастни институции и фактори.

Само така ще можем да превърнем успехите в Токио в една устойчива и необратима тенденция за доброто бъдеще на българския спорт".

Снимка: Bulphoto