Рони О`Съливън отказа участие в Мастърс турнира по снукър идния месец в Лондон (12-19 януари), след което се разрази минискандал между него и Световния снукър борд.

Официално бе съобщено, че Ракетата се оттегля от надпреварата по лични причини. И това разпали истерия в социалните мрежи - какво му има, здравословен проблем или нещо в семейството?

Рони се ядоса и атакува шефовете на спорта в студиото на Евроспорт, където е анализатор на Откритото първенство на Великобритания, което върви в момента.

"Това беше грешка от тяхна страна - обясни най-популярният играч по снукър в света. - Нищо ми няма, няма никакви лични причини и беше глупаво да го казват. Явно са искали да обяснят защо няма да играя, но така създадоха излишно напрежение.

Здрав съм, всичко е наред и с хората около мен. Няма никакви лични причини, просто не ми се играе на Мастърса и това е.

Моето място трябва да бъде заето от някой, който е готов да иде там и да даде 110 процента от себе си, тотално фокусиран и отдаден на този прекрасен турнир. Аз в момента не съм този някой. Играя за удоволствие и очевидно не съм концентриран като за голям турнир."

В същото време днес е финалът на Откритото първенство на Великобритания в Йорк.  В него ще се срещнат Стивън Магуайър и китаецът Динг, който елиминира именно О`Съливън по пътя си.

Достигането до мача за титлата и на двамата е малко изненадващо, като те са считани за "бивши величия", включително в този турнир.

Азиатецът има две титли на тази надпревара - през 2005-а 2009-а, а шотландецът Магуайър я печели още по-отдавна - през 2004 г.