Алберт Попов се превърна в сензация през този сезон в алпийските ски, след като два пъти влезе в десетката на стартове от Световната купа. Българинът, постигнал най-добрите резултати на такова елитно ниво в ските след Петър Попангелов, говори пред btv:

"Това е нещо, което не се е случвало от много години. Към мен винаги е имало очаквания. Аз към себе си имам още по-големи. Не искам хората да се разочароват, защото наистина първото място все още е далеч. Трябват още много опит, много тренировки, много усилия. Но не е невъзможно и това е моята цел.

Конкуренцията е страшно голяма, но, както във всеки вид спорт, има трима-четирима, които са стъпили на следващото стъпало и са открили нещо, което ние търсим. Разликата е там, че те имат страхотен опит, много години в световния елит и това ги е отпуснало до такава степен, че да дават максимума. Първите 40 в света са на едно и също ниво. Кой колко се е съхранил на старта, колко е починал, колко е експлозивен в този ден плюс десет процента късмет, могат да направят нещо огромно.

Доста българи започнаха да гледат ски и да се интересуват. Това е един добър начин да им покажа моята гледна точка и да им разкажа нещо интересно за ските.

Все по-често виждам българските знамена на състезанията в чужбина. Българите се събират, палят колите и пътуват по 2-3 часа, за да могат да ни гледат. Виждам ги! Макар и в голямата тълпа от 70 хиляди души, българското знаме се вижда. После се виждаме, здрависваме се и ми пожелават успех."