Бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев е записал на видео поне две от своите срещи с ръководителите на различни федерации в периода си начело на ведомството. Това признава самият той чрез пост в социалната мрежа "Фейсбук".

Казусът между Раева, Василев и предишни спортни министри, бе свързан със залата за художествена гимнастика на "Червено знаме", както и с проект за такава, която все още не е построена. Президентът на федерацията напомни за това също посредством социалните мрежи, за да получи следния отговор от Василев:

"Г-жо Раева, Ние разполагаме с аудио и видео запис от двете ни срещи, на които ви обясняваме подробно казуса със залата за художествена гимнастика. Няма сълзи, няма неразбиране. Няма и отчаяние. Там ви обясняваме, че балонът ви на "Червено знаме" е незаконен и вие отново сте адски изненадана. Бясна сте на Красен Кралев и Пламен Манолов, които ви били заблудили и мотали 3 години. Тогава те бяха в слаба позиция и нямаше проблем да се обърнете срещу тях. Сега се обръщате срещу мен, но аз съм подготвен и няма нещо, което да ме спре да казвам истината", пише бившият министър.

В цялата разправия се включи и Весела Лечева, която в момента изпълнява длъжността спортен министър. Лечева заяви, че няма информация дали Василев е записвал своите разоговори по време на различни срещи, но бе пределно ясна, че това е недопустимо и нарушава всички морални и законови норми на България, както и Конституцията на страната.

Тя също така припомни, че Радостин Василев е взел решение 1 500 000 лева да не бъдат давани за зала по художествена гимнастика, а за други цели. Тогава той твърди, че има законови пречки, провалящи проекта, но проверка на Лечева показва, че това не е така.