Двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Ирина Слуцкая призна, че страда от неизлечимо съдово заболяване. Рускинята е една от най-успешните състезателки в историята на спорта в страната си - има седем европейски и две световни тили, но така и не успя да стигне олимпийския връх, като трябваше да се задоволи с един сребърен и един бронзов медал.

41-годишната бивша спортистка има и общо 17 спечелени титли от веригата "Гран при", което е абсолютен рекорд.

"Става дума за съдово заболяване, което за съжаление не може да бъде излекувано. Трябва да поддържам живота си с хормонални лекараства. Хората ме питат как и защо, а аз отговарям на всеки, който има времето да ме изслуша", каза тя в интервю за "Телепрограма". 

"Директно попитах лекарите дали ще мога да имам деца. Един от тях погледна надолу и каза, че една от пациентките му е имала бебе. Звучеше като присъда. Но представете си изненадата му, когато отидох да му кажа, че съм бременна. Всичко беше наред и бебето се роди напълно здраво", допълва още бившата фигуристка, чиято първа европейска титла бе спечелена в София през 1996 година.

Златото в българската столица я превръща в първата рускиня, която покорява европейския връх. И до днес тяо става единствената жена със седем европейски титли.